ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ H FRENCH CREEN GLAY 200gr

4.90 
p_aromat_0006
Σε Απόθεμα
+

Ανάλογα με τη προέλευση και τη σύνθεση του, ο πηλός παρουσιάζεται με διαφορετικές αποχρώσεις. Ο Πράσινος Αργιλος (French Green Clay) αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία και φυτικά συστατικά (κυρίως φύκια και άλγη). Ο πράσινος πηλός είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, δολομίτη, φώσφορο, κοβάλτιο και πολλά ακόμη μεταλλικά στοιχεία.

Ο Πρασινος Αργιλος θεωρείται, σήμερα, ιδανικός για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Η χρήση του έχει ως κύριο σκοπό τον "καθαρισμό" του δέρματος, καθώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στη τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας μέσα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά. Οι αισθητικοί χρησιμοποιούν το πράσινο πηλό για την περιποίηση του προσώπου και πιο συγκεκριμένα για τον "καθαρισμό" των πόρων και τον "εμπλουτισμό" της επιδερμίδας με θρεπτικά μεταλλικά στοιχεία.

O Πράσινος Αργιλος έχει την ιδιότητα να "αποτοξινώνει" την επιδερμίδα - αφαιρώντας τις "ακαθαρσίες" που συγκεντρώνονται στους πόρους. Χρησιμοποιείται συνήθως με τη μορφή της "μάσκας ομορφιάς" (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια). Άτομα με ξηρή επιδερμίδα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Πράσινο Πηλό παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα, καθώς έχει τη "τάση" να μειώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε τον Πράσινο Αργιλο σε μορφή "μάσκας" (απλά ανακατεύοντας τον με νερό) για να αποτοξινώσετε και να "θρέψετε" την επιδερμίδα σας. Προσθέστε λίγη Aloe Vera εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη ή μερικές σταγόνες έλαιου Jojoba εάν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρή.

Αν παρασκευάζετε σαπούνια, ο Πρασινος Πηλος θα προσδώσει μοναδικές ιδιότητες στα "δημιουργήματα" σας και θα χαρίσει ένα απόλυτα φυσικό απαλό (pal) πράσινο χρώμα στο σαπούνι σας.

Επιπλέον Πληροφορίες :

Η  χρήση του αργίλου για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στα βάθη των αιωνων.Γνωριζουμε ότι οι αρχαίοι αιγυπτιοι,οι ινδιανοι,οι αρχαίοι ελληνες,οι αρχαίοι ρωμαίοι κλπ. Χρησιμοποιούσαν τον πηλό  για θεραπευτικούς λόγους άργιλος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, έχει ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύγχρονη κοσμετολογία. Διατίθεται σε έτοιμη μορφή, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε φυσική μορφή, σε σκόνη για χρήση σε δικές σας συνταγές για μάσκες.Στην πραγματικότητα, ο άργιλος  είναι η βάση για πολλές θεραπείες. Μπορούμε να συνδυάσουμε τα αιθέρια έλαια για μια πιο στοχευμένη δράση, αλλά προσέξτε, να τηρούν ακριβείς δοσολογίες. Ορισμένα βασικά έλαια είναι για χρήση με προφυλάξεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Ο άργιλος είναι ιζηματογενές πέτρωμα μαλακό και πολύ πλούσιο σε μέταλλα, οι ιδιότητες του εξαρτώνται από την καταγωγή και το χρώμα του.